DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! 1996. május 13. és 31. között került sor az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződés első felülvizsgálati konferenciájára. Ennek az első felülvizsgálati konferenciának fontos eredménye volt az a hosszú éveken keresztül kitartóan fenntartott orosz-ukrán kérésre módosított szárnyszabály, amelyet az az "A" nevezetű melléklet rögzít, amelynek az elfogadásáról van szó. Konszenzusos döntés született arról, hogy ezt a szárnyszabályt rugalmasan kell végrehajtani, ami magyarul azt jelenti, hogy Oroszország és Ukrajna nagyobb mennyiségű fegyverzetet és harci technikát helyezhet el a déli területeken.
Ennek ellentételezéseképpen a két ország vállalta, hogy információkat szolgáltat, szigorúbb ellenőrzési mechanizmusokat enged érvényesülni ezeken a területeken. Magyarország érdekeit nem érinti az adott módosítás, Magyarországra nézve ebből kötelezettségek nem fakadnak.
A melléklet megerősítéséről és kihirdetéséről - a magyar alkotmányos rend értelmében - törvényben kell rendelkezni, ezért kérjük, hogy az Országgyűlés erősítse meg. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem