ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 30., 38., 55. számú pontjában és a kiegészítő ajánlás 3., 8., 11., 12., 13., 15., 18., 19. számú pontjában lévő javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 226 igen szavazattal, 21 ellenében, 14 tartózkodással elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, melyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 2. számú pontjában Sándorffy Ottó úr a törvényjavaslat 2. § (4) bekezdésében a jelzálog-hitelintézet jegyzett tőkéjében a magyar állam tulajdoni hányadáról szóló rendelkezés módosítását kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottsági szükséges támogatást, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Ezért kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 200 ellenében, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. számú pontjában és az ezzel összefüggő kiegészítő ajánlás 4. számú pontjában a mezőgazdasági bizottság a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdését új ponttal kívánja kiegészíteni és a 4. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Ezekben a jelzálog-hitelintézet befektetési, szolgáltatási tevékenységére vonatkozó rendelkezés kiegészítését terjeszti elő. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 87 igen szavazattal, 168 ellenében, 9 tartózkodással nem fogadta el.
A törvényjavaslat 5. §-ához különböző tartalmú módosító javaslatok érkeztek. Az ajánlás 24. számú pontjában szereplő indítvány elfogadása, amely a rendelkezés elhagyását kezdeményezi, kizárja az ajánlás 26. és 27. számú pontját és a kiegészítő ajánlás 6. számú pontját. Ugyanakkor, ha az Országgyűlés nem fogadja el a 24. számú pontot, már nem kell határozni az ajánlás 77. és 78. számú pontjaiban lévő két indítványról, ezek alternatívájáról, sem a kiegészítő ajánlás 24. számú pontjáról. Az ajánlás 26. számú pontja és a kiegészítő ajánlás 6. pontja azonos tartalmúak, amelyek a rendelkezést a jelzálog-hitelintézet által kötött jelzálogjog-hitelszerződés kötelező elemeivel javasolják kiegészíteni. Ezekre alternatív megoldást kínál az ajánlás 27. pontja.
Először az ajánlás 24. pontjában szereplő módosító indítványról határozunk. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a 24-es számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 41 igen szavazattal, 221 ellenében, 7 tartózkodással nem fogadta el.
Most Hidasi Rezső módosító javaslatának tartalmával megegyező, a mezőgazdasági bizottság által benyújtott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra az ajánlás 26. és a kiegészítő ajánlás 6. pontjai szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, a módosító javaslatot elfogadja-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 119 ellenében, 32 tartózkodással nem fogadta el.
Most Bánk Attila képviselő úr módosító javaslatáról határozunk az ajánlás 27. számú pontja szerint. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 197 ellenében, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Bánk Attila úr az ajánlás 32., 33. és 36. számú pontjaiban szereplő egymással összefüggő javaslataiban a törvényjavaslat 8. § (1), (2) bekezdés, valamint a 9. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a jelzálog-hitelintézet tulajdoni részesedést és bizonyos ingatlanokat ne szerezhessen meg. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 209 nem szavazattal, 22 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 41. számú pontjában Hidasi Rezső úr a törvényjavaslat 11. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Ebben azt kezdeményezi, hogy ingatlanon kívüli egyéb vagyontárgyon alapított jelzálogjog biztosítéka mellett nyújtott hitel ne szolgáljon jelzáloglevél fedezetéül. A bizottságok támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 130 ellenében, 23 tartózkodással nem fogadta el.
(17.10)
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Hidasi Rezső úr a törvényjavaslat 18. § (1)-(2) bekezdésének módosítását kezdeményezi. A korábban már elfogadott módosításokon kívül nyelvtani szövegmódosítást terjeszt elő a (2) bekezdés szövegében. A módosító javaslatot a bizottságok támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen szavazattal, 103 nem szavazattal, 19 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 74. pontjában Sepsey Tamás úr a törvényjavaslat 27. §-a (2) bekezdésének elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés meghatározza a törvény alapjául szolgáló nemzetközi irányelvet. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 204 ellenében, 4 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 81. pontjában Sepsey Tamás úr a törvényjavaslatot új 36. §-sal, a polgári törvénykönyvről szóló törvény módosítását kezdeményező rendelkezéssel kívánja kiegészíteni. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 70 igen szavazattal, 198 ellenében, 3 tartózkodással nem fogadta el.
A határozathozatal végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem