LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőház! Köszönöm az államtitkár úrnak, hogy napirend előtti számon kérő fölvetésével alkalmat ad arra, hogy megerősítsem mindazt, amit a sajtótájékoztatón megfogalmaztunk, megerősítsem mindazt, amit akár Póda Jenő úr, akár jómagam ott elmondtam.
Valóban, az elmúlt héten az egyik ellenzéki párt vezetői látogatást tettek Kecskeméten, a légi bázisnál, azonban nemcsak az egyik ellenzéki párt látogatott el oda, hanem az az ellenzéki párt, amelyik négy esztendeig felelős volt ezért a területért. Éppen ezért ismeretanyagunk is jóval nagyobb ezen a területen. (Mádai Péter: Na, na!)
Póda Jenő úr, a honvédelmi bizottság tagja alapos, jó munkát végez a kollégiumban; éppen ez erősít meg bennünket abban, hogy azok az információk, amiket ott is kaptunk, amivel nem éltünk vissza, de megerősítettek abban, hogy az elmúlt két és fél esztendő rossz kormányzati politikája és rossz tárcapolitikája, a tárca rossz érdekképviselete a kormányon belül - pontosabban: hatástalan, nem hatékony érdekképviselete - gyengítette az ország védelmi képességét, és nemcsak a légierő területén - a többi területen is.
(15.10)
És nem beszéltünk igazán hangsúlyosan arról az erkölcsi és morális válságról, amely a hadseregen belül tapasztalható; és itt nemcsak az éppen kecskeméti MiG-21-es bombázógépek ügyében történt (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiból: Vadászgépek!) sajátos ügyészi vizsgálatok, 80 esztendőre titkosított (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) információk teszik bizonytalanná az embert, ha a hadsereg ügyében ezen a területen megszólal.
Köszönöm a meghívást, élni fogok vele, és beszámolunk tapasztalatainkról. Köszönöm. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem