LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Fodor államtitkár úr által előadottakat nem kívánom kommentálni, azonban annyit kívánok megjegyezni a Független Kisgazdapárt nevében, hogy mi, a Kisgazdapárt - s ezt már többször kinyilvánítottuk sok-sok fórumon, itt a parlamentben, azonkívül különféle sajtótájékoztatókon, összejöveteleken - aggódunk a Magyar Honvédség helyzetéért, mert a Magyar Honvédség mai védelmi képessége nagyon erősen közelít a nullához. Ezt mi milliószor kifejtettük; és lehetséges, hogy nem illik katonapolitikai kérdéseket a parlament előtt nyilvánosan elmondani - nem illik, való igaz. De az sem illik, hogy egy tönkretett hadsereget állandóan dicsőítsen a kormány, a hadügyi kormányzat.
Mindnyájan tudjuk, hogy több ezer hivatásos katona, akinek ez a szakmája, katonatiszt, aki nagyon sok pénzbe került, hogy kiképzést nyerjen, és a honvédség védelmében jelentős szerepet játszott - nos, ezek elsősorban csapattisztek -, ezrével hagyják ott a sereget. Mindenki tudja, hogy a honvéd szakszervezet saját katonái - nem én mondom kívülről mint civil, hanem a katonáknak is az a véleményük -, a csapattisztek megfizetése igen gyenge, a létminimum körül élnek, kénytelenek otthagyni a pályát, amit szeretnek, mert a családokat nem tudják eltartani, a feleségek elválnak tőlük - ez köztudott.
Az, hogy Póda képviselőtáram mit mondott, hogy mennyi jut az irányításra, ez egy vitatható kérdés, mert a Honvédelmi Minisztériumban alkalmazott tisztek fizetése... - és a csapatnál, akik a nehéz munkát, a kiképzést végzik, és a védelmi képességet erősíteni vannak hivatva, mélyen alul vannak fizetve, és a létminimum szélén élnek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Én a magam részéről, azt hiszem, közelebb van az igazság a Póda-féle véleményhez, mint az államtitkár úré. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem