DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én úgy gondolom, hogy egyikünk sem hihette volna, hogy ebben a Házban valaha is mint klasszikust fogják idézni Szekeres Imre frakcióvezető urat, akit épp a múltkor dicsértem meg... (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.), hogy milyen bölcs önmérsékletet tanúsított a tudások megszerzése terén... (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) - de hát most arra történt hivatkozás, hogy a szélsőségektől el kell határolódni.
A Független Kisgazdapártnak az álláspontja az, hogy nem elhatárolódni kell a szélsőségektől, hanem meg kell akadályozni a szélsőségeket, igen tisztelt Szekeres frakcióvezető úr! Tudniillik azok a nevek... (Dr. Toller László: Nem ő mondta!), amelyeket Varga István nagyon helyesen felsorolt ebben a Házban - Kovács Béla, Sulyok Dezső, Nagy Ferenc -, mind kisgazda politikusok voltak, a Független Kisgazdapárt vezetői, akiket éppen az önök jogelődje törvénytelen eszközökkel eltávolított. Tehát mondhatni: a korábbi Szekeres Imrék távolították el a Független Kisgazdapárt vezetőit az Országgyűlésből.
Amikor a frakcióvezető úr, Szekeres Imre, a szélsőségekről beszél, akkor nem lehet nem emlékezni arra, hogy a Független Kisgazdapártot - mint a legnagyobb jelenlegi ellenzéki pártot - sajnálatos módon nemcsak a jobboldali fasizmus semmisítette meg, hanem a baloldali fasizmus, a kommunizmus is. Ezért a Független Kisgazdapárt álláspontja az, hogy kevés itt hangzatos szavakat mondani a szélsőségektől való elhatárolódásról; a valóságban tenni is kell ellenük! Ennek egyetlenegy útját ismerjük, a választásokat, ahol remélhetőleg az MSZP-szélsőségeseket a nép leszavazza. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem