DR. HACK PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy látszik, egy kis zavar van az Országgyűlésben, mert a magyar mezőgazdaság és a gazdaság helyzete kapcsán hallottuk az iménti fejtegetéseket (Derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.), amelyeket próbálunk megfejteni.
Ha úgy értelmezzük, hogy frakcióvezető úr arról beszélt, hogy egyes nemzetközi szervezetek - amelyek konkrétan az európai konzervatív pártok szervezetei -, saját tagjaikkal szemben bizonyos követelményeket fogalmaznak meg, és azt mondják, hogy egy klubba azok tartozzanak, akik a klubnak a magatartási szabályait elfogadják, és ha a frakcióvezető úr erről beszélt, tehát: az európai konzervatív pártok megkívánják, hogy olyan pártok, amelyek ehhez a klubhoz tartoznak, azok az európai normáknak megfeleljenek. Ehhez a szabaddemokratáknak nincsen közük, mert ez nem egy liberális szervezet.
De azt gondolom, Torgyán frakcióvezető úr, akinek a pártját ez a klub nem fogadta be - érthető okokból -, nem hiszem, hogy diktálhat az európai demokrata pártoknak, hogy ki az, akiket bevesznek a saját csapataikba. Ebbe nem szólnak bele, senki nem szólt bele a hét végén a magyar belpolitikába. Az EDU a saját ügyeiben foglalt állást, és azok a konzervatív pártok, amelyek ebben az ügyben megszólaltak, szintén a saját ügyeikben foglaltak állást.
Ezt azért szerettem volna egyértelművé tenni az SZDSZ nevében, amely egy kormánypárt, mert itt - mint hallottuk - a magyar gazdaság és agrárgazdaság helyzetéről volt szó - a címben legalábbis -, hogy ehhez a hozzászóláshoz és az egész problémakörhöz a kormánynak és a kormánypártoknak semmi közük nincsen, és ez nem is ide, az Országgyűlés falai közé tartozik. Ezek egyes magyar pártok nemzetközi kapcsolatainak belügyei, amibe nem tudom, miért vontak minket be.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem