CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Véres századunknak lényegében két nagy merénylete volt az emberi méltóság, a tömegek, a szabadság ellen: a fasizmus és a kommunizmus. Mind a két merényletnek hazánk is áldozatul esett, de szerencsére túl vagyunk rajta; a legutóbbi a kommunizmus volt, amelytől való megszabadulás, úgy látszik, még nem teljes. A kommunista rendszerek világszerte összeomlottak, azonban még nagyon sok "utódvédharc" van ebben a világban, ugyanakkor a kubai kommunista rendszer lényegében még mindig áll - mint egy utolsó bástya.
Mi is megdöbbenéssel hallottuk, hogy az ott rendezendő világifjúsági találkozón Magyarország is részt venne. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kubai rendszer által rendezett, viszonylag rossz hagyományú világifjúsági találkozó mindenképpen egy olyan jelzés, hogy él még az embertelen elnyomó rendszer, és ehhez Magyarországnak semmiképpen nem szabad asszisztálnia.
Ezért mi is csatlakozunk ehhez a felhíváshoz, és elvárjuk a kormánytól azt, hogyha valóban van ilyen terv, akkor vonja vissza, ha nincs, akkor semmiképpen ne tegye; az a lényeg, hogy Magyarország nem vehet részt a VIT-en, mert ez egy merénylet lenne az emberi méltóság, a szabadság ellen, amelytől nem olyan régen szabadultunk meg. (Sic!) Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(15.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem