BARSINÉ PATAKY ETELKA

Teljes szövegű keresés

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy felolvassak néhány mondatot a miniszterelnöknek szóló nyílt levélből, amelyet a kézműves kamara írt márciusban. Ez azt mondja - és ez magáért beszél -: "Az általános gazdasági érdekvédelmi funkció betöltésében a gazdasági kamarák folyamatosan akadályoztatva vannak. A társadalombiztosításról szóló törvényt a Magyar Kézműves Kamarának előzetesen nem állt módjában észrevételezni."
Nos, ez tulajdonképpen magáért beszél; ha egy kamara odáig jut el két évvel a megalapítása után, hogy kénytelen nyílt levélben fordulni a miniszterelnökhöz, ott valami baj van. Lássunk egy példát, milyen baj van! "A német tartományi hitelek a külföldi részvétel előírásával kizárják az egyéni vállalkozásokat, a megfizetendő kamat pedig még mindig magas" - folytatja a nyílt levél. "A kereskedelmi bankok ezen potenciális adósréteggel nem foglalkoznak, és így elzárkózásuk miatt..." (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem