DR. OROSZ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy érdeklődéssel hallgattam Pusztai Erzsébet képviselő asszony felszólalását, és rendkívül sokat tanultam belőle - ezt nem szégyellem bevallani -, mint olyasvalaki, aki nem különösebben tájékozott az egészségbiztosítás dolgaiban.
Két dologgal maximálisan egyetértek, egy állítását vitatnám. Az egyik az, hogy ő is azt mondotta, hogy az önkormányzatiságra feltétlenül szükség van. Én úgy vélem, nem lehet és nem szabad vitatnunk, hogy ezt az önkormányzatiságot meg kell tartanunk. Azzal is egyetértek, hogy a költségvetési tervezési hibák hozzájárultak azokhoz a gazdálkodási problémákhoz, amelyek az egészségbiztosítás gazdálkodásában megmutatkoztak, és azzal is, hogy külön kell választani a költségvetési tervezési hibákat és az egészségbiztosítás saját vagy ezen kívüli gazdálkodásának problémáit.
Itt azonban látok egy olyan elemet, amit, úgy vélem, feltétlenül hangoztatni kell. Ez a gazdálkodás az elmúlt időszakban mindig arra számított az én megítélésem szerint, hogy úgyis lesz majd pótköltségvetés, úgyis mindazt az összeget, amit elköltünk, valakinek ki kell fizetni, és ezt a magyar állam feltétlenül ki fogja fizetni - és ehhez kell egy pótköltségvetés, és akkor meg van oldva.
Fel kell tenni a kérdést, hogy valóban megtett-e mindent az Egészségbiztosítási Önkormányzat a saját gazdálkodásában ahhoz, hogy ne erre az elemre számítson, hogy majd úgyis valaki kifizeti.
Ami a delegálás és választás ügyét érinti, ebben van részben más véleményem. Mindenekelőtt az, hogy ez most is egy vegyes rendszer. Vannak, akik delegáltakat küldenek, a munkaadói oldal, és van, akiket választottunk. Meg lehet-e teremteni azt, hogy mindkét oldal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) azonos módon legyen képviselve ebben az önkormányzatban? Én ezt nem tudom, csak kérdezem, hogy meg lehet-e oldani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem