BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Egyrészt saját javaslatainkat a múlt héten késő este egy húszperces kiselőadásban elmondtam, ezt nem szeretném két percben megismételni.
Pusztai Erzsébet két dolgot javasol, miközben többek között az MDNP - és más ellenzéki pártok is - két dolgot helytelenítenek. Egyrészt helytelenítik azt, ami most van; tehát azt, hogy azok a szakszervezeti és munkáltatói képviselők tartsák kezükben a tb-önkormányzatokat és tb-alapokat, akik most a kezükben tartják. Másrészt helytelenítik - eltérően a Fidesztől, aki a visszaállamosítás pártján áll - az önkormányzat megszüntetését, a visszaállamosítást. Az a javaslat, amit Pusztai képviselőtársunk most előadott, mit mond? Egyrészt, hogy a parlamenti felügyelőbizottságnak legyen nagyon kemény ellenőrzési joga, tehát a parlamenti többség kezébe adná az önkormányzat fölötti hatáskört. Másrészt további, mondjuk, két évig, meghagyná azt a társaságot, amely jelenleg dirigál az önkormányzatokban. Pont azt hagyná meg, ami ma van, amit nem szeret, meg amit szintén nem szeret. Azt hiszem, ez nem egy igazán meggyőző javaslat, de készek vagyunk a magunk részéről megfontolni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem