BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Nagy figyelemmel hallgattam végig Pusztai Erzsébet felszólalását, mint ahogy az egész eddigi vitát. Azt szeretném mondani, hogy abban egyet lehet vele érteni, hogy a kormány hibát követett el, amikor nem nyújtotta be korábban ezt a törvényjavaslatot, a határidő miatt. De azt hiába vártam, hogy választ kapok az alapkérdésre, hogy milyen legyen az egészségbiztosító és a nyugdíjbiztosító irányítása, ki felügyelje, hogyan felügyelje, hogyan jöjjön létre stb. Erre a kérdésre az egész eddigi vitában nem kaptam megnyugtató választ. Mert azt elmondtuk hárman, szabaddemokrata fölszólalók, hogy azt a megoldást, amit a kormány benyújtott, mi sem tartjuk jónak, és javaslatokat teszünk a módosításra.
Azt gondoltuk, hogy talán más tud egy jó, megnyugtató választ, és egyetlen ellenzéki párttól - azon kívül, hogy a kormányra haragszanak, ami rendben van, hogy szemrehányást tesznek a kormánynak, ami természetes - sem kaptuk választ arra, hogy mit kéne csinálni, mi lenne a megoldás. Erre most Pusztai Erzsébettől sem kaptam semmilyen pozitív választ. Szabó Tamás korrektül elismerte a hozzászólásában, hogy az MDNP-nek nincs pozitív válasza; ebben Pusztai Erzsébet engem megerősített.
Még egy megjegyzést tennék. Egy dolog nekünk nem lenne rokonszenves: ha bejönne a magyar politikába egy olyan precedens, hogy valakinek a mandátumát meghosszabbítják. Ezt mi semmiképpen sem javasoljuk. Itt minden választott szerv eddig - 1989 óta - addig működött, ameddig a mandátuma szólt. Jó lenne nem elindulni abba az irányba, hogy egy ilyen bizonytalan meghosszabbítást elkezdünk. Valamilyen megoldást kell találni együtt, és mi szeretnénk, ha együtt találnánk meg a megoldást, úgy, mint ahogy '91-ben nagy többség alakította ki ezt a megoldást.
(17.40)
Keressük együtt! Lehet szidni a kormányt, lehet gyanúsítgatni a kormányt valamiféle alkuról, amiről mi a magunk részéről nem tudunk semmit, hogy ilyen alku lenne. Szerintem nincs is, mert a nyugdíjbiztosító és a szakszervezetek továbbra sem támogatják a nyugdíjreformot. Tehát szerintem ilyen alku nincs, legalábbis nem működik. De az szeretném mondani: várjuk a pozitív javaslatot. Eddig hiába vártunk rá. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem