DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Egy kicsit az az érzésem, hogy folytatódik egyrészt a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvény általános vitája most az azonnali kérdések órájában.
Ami pedig a konkrét kérdést illeti, attól tartok, hogy képviselő asszony összetéveszt engem a nyomozóhatósággal. Ugyanis mindkét ügyben - egymástól függetlenül és eltérő fázisban - van tudomásom szerint rendőrségi vizsgálat. Amennyit én tudok erről, időbeli egybeesés kétségtelenül kimutatható a két ügy között, de hogy oki egybeesés vagy oki összefüggés van-e, ne haragudjanak, de én erre a kérdésre nem tudok válaszolni, hiszen a nyomozati munka mégsem a Népjóléti Minisztérium feladata.
Az kétségkívül levonható következtetésként, hogy az egészségbiztosítási önkormányzati testület és az apparátus hatáskörét sokkal pontosabban, világosabban kell elhatárolni annál, mintsem ezt megtette az 1991. évi LXXXIV. törvény, mert többek között ezek a joghézagok is lehetővé tettek olyan eljárásokat, amelyeket most ön is és más képviselőtársaim is szóvá tesznek. És a tárgyalás alatt álló törvény egyébként erre megítélésem szerint egy nem is rossz kísérletet, de tesz.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem