DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Nyilatkozom, de ön összevissza kérdéseket tett fel... (Moraj, derültség a bal oldalon.), arra is nyilatkoznom kell.
Tehát először is valótlant állított az államtitkár úr, amikor azt mondta, hogy a Postabanknak a '96. évi végi konszolidálása nem történt meg. Itt van a kezemben a Figyelő '97. március 13-i száma, ami a bankkonszolidációval kapcsolatos tényeket rögzíti a legprecízebben minden bankra kiterjedően. Igaz, hogy a Postabank nem részesült bankkonszolidációban, de adóskonszolidációban igen - több mint 16 milliárd forintot kapott.
Úgy gondolom, azt látni kell, hogy múlt alkalommal a miniszter asszony a kormány nevében félrevezette a Házat, mert azt mondta: a bank magántulajdonosi szerkezete a következő - és akkor a postát és a százhalombattai önkormányzatot említette azzal, hogy: tessék nekem megmondani, ha ezek a szervezetek bármifajta bajba kerülnek, ugyan ki áll értük helyt, ha nem a költségvetés!? Ezzel szemben tulajdonos még az Österreichische... (A következő kifejezésnél a szónok nyelve megbotlik. - Derültség.) Postsparkasse, a Dunaholding-csoport, a Generali, és ezeknek a tulajdonosi részvényese is adva van, sőt a Dunaholding ellenőrző bizottságának elnöke ugyanaz a Princz Gábor, aki egyébként a Postabank elnök-vezérigazgatója is. Tehát illenék önöknek tudniuk, hogy hol folynak ki az állami összegek - a Postabank 13 újságot szerzett meg tulajdonba, kettőt szponzorál, egy rádiót szerzett meg, a miniszterelnök úr medencés házát felépítette... (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólások: Jaj, jaj! - Elképesztő! Nem szégyelled magad!?), ne csodálkozzanak így, hogy a Postabank... (Kikapcsolják a szónok mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem