DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Miniszter Úr! Akkor, amikor a miniszterelnök úrnak feltettem azt a kérdést, hogy miért eteti kutyaeledellel a magyar népet, elég vihart kavart a kérdésem feltevése, és a házelnök úr is szerette volna, ha azt visszavonom. Utólag megállapítottam, valóban helytelen volt így feltennem a kérdést, mert a miniszterelnök úr áttételesen, ahogy azt majd mindjárt ki fogom fejteni, nemcsak kutya-, hanem macskaeledellel is etette a magyar népet, és én úgy gondolom, hogy nem lenne bölcs akár a Wiskas-kosztra rátérni, akár a Pedigre Pal-kosztra.
Arról van szó, hogy Németországból, Hollandiából, Svájcból, Franciaországból importáltak olyan marhahúst, amely tulajdonképpen már lejárt szavatossági határidejű vagy akörüli, és ebből Nyugaton csak maximum kutyahúst vagy macskaeledelt készítenek (Sic!).
Ez egy indokolt óvatosság, hiszen '65-ben Argentínából Magyarország importált egy csomó fagyasztott marhahúst, az eredménye országos száj- és körömfájással kapcsolatos járvány volt, több száz millió dollárt kárt szenvedtünk, le kellett állítani az exportot. A kilencvenes évek elején Romániából fagyasztott sertéshúst hoztunk be, az eredmény a sertéspestis volt. Ez óriási kárt okozott a magyar nemzetnek.
Kérdezem ezek után, hogy miért exportálják a kitűnő minőségű magyar húst, és miért importálják az ilyen betegségterjesztő leértékelt húst, hiszen kimutatható, hogy a behozott hússal följavítják a rossz minőségű húst, és amikor kiviszik, akkor felveszik az exporttámogatást, mi pedig ki vagyunk téve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) a fertőzésnek, a járványveszélynek. Várom a miniszter úr válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem