DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, már az előző kormány ideje alatt megkezdődött a vagyongazdálkodásról szóló törvény előzetes előkészítése, és többek között ez is szerepet játszott abban, hogy a társadalombiztosítási önkormányzatok vagyonjuttatása késlekedett, mert akkor az volt a véleményünk, hogy vagyonjuttatás csak egy ilyen törvény ismeretében lehetséges.
Nos, azért hátrafelé ilyen messzire mutogatni mindig, miniszter úr, 3 év kormányzása után, elég érdekes dolog, tudniillik '94-ben nyugodtan megszülethetett volna a vagyongazdálkodásról szóló törvény, mielőtt éppen önök, ha nem is a korábban tervezett, hanem jóval kisebb mértékű vagyont átadták a társadalombiztosításnak.
Vajon nem érzi-e a kormány a felelősségét abban, hogy nem gondoskodott a vagyonjuttatás előtt a vagyonkezelés megfelelő szabályozásáról? Ebben a Pénzügyminisztériumnak és a Népjóléti Minisztériumnak is - de elsősorban, azt gondolom, a Pénzügyminisztériumnak - nagyon súlyos felelőssége van. Nem elég vádaskodni, hogy mások rosszul gazdálkodnak a vagyonnal, a saját kötelességét kellett volna teljesítenie egy ilyen törvény meghozatalával. Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem