DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nehéz döntés előtt áll a következő napokban az Országgyűlés: döntenie kell majd a társadalombiztosítási alapok felügyeletének jövőjéről. Mivel a döntés minden állampolgárt érint, ezért a döntés előtt tisztázni kell, mi minden történt és miért az elmúlt négy évben a társadalombiztosítási önkormányzatoknál, valamint azt is, hogy mennyi ebben a kormány felelőssége.
Kérdezem tisztelt miniszter urat: mi a véleménye az alábbi esetről?
Az egészségbiztosítási önkormányzat az ÁPV Rt.-től 135 százalékos árfolyamon 651 millió forint névértékű BorsodChem részvényt kapott. Ezt azonnal elcserélte Postabank részvényre 100 százalékos árfolyamon úgy, hogy lemondtak az adott évi osztalékról is.
(14.00)
A BorsodChem-részvények jelenleg 107 százalékos nyitóárral, a Postabank-részvények 70 százalékos árral szerepelnek. Könnyen látható a jelentős veszteség.
Tisztelt Miniszter Úr! Ön szerint ez az akció mennyiben szolgálja a biztosítottak érdekeit? Mennyiben látja a kormány saját felelősségét a kialakult helyzetben, hiszen nem született meg a tb vagyongazdálkodásáról szóló, évek óta tervezett törvény? Várom válaszát. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem