DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Most az tűnt fel, hogy talán már negyedik alkalommal szó szerint azonos mondatokkal kezdődik az azonnali kérdés, hogy "nehéz helyzet előtt állunk" és így tovább; de nem szeretném ezt az összefüggést az ellenzéki képviselőtársaim azonnali kérdései között most megállapítani, mert akkor én is csak találgatnék.
Ami a kérdés érdemi részét illeti: ezek a bizonyos részvénycserék már egy 1993 óta meglevő rossz gyakorlat folytatását jelentik, és a parlamenti vizsgálóbizottság is - amelynek a jelentéséből most nem szeretnék részleteket felolvasni - a vagyonvesztés tényének megállapításán túl, valamint, hogy az önkormányzat akkori elnöke testületi felhatalmazások nélkül, egyedül írta alá a szerződéseket, mélyebbre nem jutott az ügy hátterének tisztázásában.
Az a törvényességi felügyeleti vizsgálat, amelynek az elrendeléséről az előző kérdés kapcsán szóltam, hivatott arra, hogy ezeket a kérdéseket és ezeket az ügyeket is elővegye. Azt még szeretném hozzátenni, hogy nagyon sok más jogszabály sem született meg a társadalombiztosítással kapcsolatban, bizony többek között a vagyongazdálkodással összefüggő törvény, de hozzáteszem, hogy ez - legalábbis azt kell hogy mondjam - nemcsak a jelenlegi kormánynak a felelőssége. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem