DR. HASZNOS MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Igen, igyekszem: behozom az előbbi túllépésemet is. Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Ön tévedett akkor: a 70 százalékot - hogy annyi teljesült - a miniszterelnök mondta, nem én; nyilván nem ismerem el a 70 százalékot, és azt hiszem, nyugodtan lehetne közvélemény-kutatást is rendezni, hogy az ország lakossága mennyit ismer el teljesítettnek a kormányprogramból. De most nem erről akarunk beszélni, ezt csak ön említette meg.
Én a jogminőségről szeretnék beszélni: számomra és előttem a jogminőség egy láncolat, ami áll az előzetes hatástanulmányból, áll a statisztikából, amire ön is hivatkozott; azonban bizonyos esetekben a statisztika csak halottkémi feladatokat lát el, tehát kimutatja azt, hogy valami miért omlott össze, utólag regisztrál bizonyos tényeket. Tehát a hatástanulmány és a statisztika közé kell ékelődnie az informatikának és a prognózisnak is. Természetes, hogy a prognózisnál óriási jelentősége van a jó statisztikának és adatoknak.
Azonban én úgy hiszem - és arra gondolok -, mindnyájan tudjuk azt, hogy kevés az adat, amivel mi rendelkezünk, és az adatok alacsony száma magával hordja annak a veszélyét, hogy a döntések nem lesznek jók és megbízhatóak.
Tudom, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet egy év alatt csodát csinálni, de legalább próbálják meg! Kezdjék el, és kényszerítsék rá a következő kormányt, hogy ezen az úton menjen. Mivel ez még nem készült el, ezért nem tudom elfogadni a választ. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem