BARSINÉ PATAKY ETELKA

Teljes szövegű keresés

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt három év inflációs politikájának tükrében nem hiszem, hogy ebben a Házban lenne olyan képviselő, aki ne arra szavazna, hogy csökkenjen az infláció, ne arra serkentené a kormányt, hogy az infláció csökkentésével, az antiinflációs intézkedésekkel foglalkozzon.
Ugyanakkor szeretném felhívni a kormány figyelmét arra, hogy - mint köztudott - az inflációban igen jelentős hatása van az úgynevezett inflációs várakozásoknak. Az a körülmény, hogy a kormány a jövő évre hol 17, hol 13, hol 10 százalékról beszél, egy nagy fokú bizonytalanságot visz az egész rendszerbe.
Az a javaslatunk tehát a kormány felé, hogy ha tényleg el akarja érni azt, hogy az elindult folyamat tartós maradjon és valóban csökkenjen az infláció, akkor határozott, nyugodt, ütemes és stabil intézkedésekre van szükség. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem