DR. FARKAS GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök asszony. A tegnapi nap folyamán a miniszterelnök évadnyitó fellépésekor örömmel értesülhettünk arról, hogy 800 ezer hektár erdőtelepítés fog történni három év alatt, nagyon sok szakképzetlen munkaerőnek munkahelyet adván ezzel, és emelve az elmaradott térségekben az életkörülményeket. Ez egy nagyon remek dolog, és nagyon örülnék neki magam is sok szakemberrel együtt, ha nem tudnánk, hogy ez most kitűnő választási kampányfogás, holott évek óta egy elkerülhetetlen és szükségszerű lépés elkésett megtétele. Évek óta tudjuk azt, hogy... (Folyamatos zaj.) Képviselőtársaimat nagyon kérem, hogy hadd halljam a hangom! Évek óta tudjuk azt, hogy az EU-csatlakozáskor nagyon sok termőföldet ki kell vonni a mezőgazdasági művelésből, a foglalkoztatás más módon való megoldása és ezen területek hasznosítása nyilvánvalóan így oldható meg. Késtünk ezzel.
Éppen ezért kérdezem miniszter urat, hogy mi ennek a programnak a pénzügyi fedezete, illeszkedik-e a területfejlesztési, településfejlesztési programhoz. Igaz-e, hogy EU-támogatásra is lehetett pályázni? Ha igen, mikor tette ezt meg a magyar kormány, és miért csak most, ha úgyis elkerülhetetlen és egyébként nagyon fontos lépésről van szó?
Várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem