MEZŐ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

MEZŐ ISTVÁN
MEZŐ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A törvényjavaslat kapcsán egy létező problémát szeretnék elmondani, mely alátámasztja e helyzet rendezetlenségét.
Mint ismeretes, az 1990. évi LXX. számú törvény úgy döntött többek között, hogy a megszűnt MHSZ objektumait, lőtereit a további intézkedésig használják azok, akik éppen benne vannak, majd az Országgyűlés később visszatér a problémára, és szabályozza a tulajdon-, illetve használati jogokat. Azután letelt az egész ciklus, és nyilván más fontosabb és sürgősebb ügyek miatt az előző ciklusban a parlament nem tért vissza az ügyre, vagyis érvényben maradt az 1990. évi LXX. törvény. Azaz mégsem, mert az Országgyűlés döntésére fittyet hányva egy 3000-es rendelettel 1992-ben az akkori miniszterelnök kiosztott néhány objektumot. Így a miskolci és a kecskeméti sportlőtereket is, melyek kizárólag sportlövészet céljára épültek. Az új tulajdonosok a Belügyminisztérium útján az adott megyék rendőr-főkapitányságai lettek, és kiképzőbázis céljára használják az említett objektumokat.
A fent említett törvénysértést ugyanis az 1990. évi LXX. törvény figyelmen kívül hagyásával ez a 3000-es rendeletet csak tetézi...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem