BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN, a mezőgazdasági bizottság kisebbségi véleményének előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A parlament asztalán fekvő, négy oldalnyi, összesen kilenc paragrafusból álló, "Törvénytervezet az agrárgazdaságról" címet viselő előterjesztést általános vitára alkalmatlannak tartotta az ellenzék. Tettük ezt azért, mert úgy tűnt, hogy a vitában kormánypárti és ellenzéki oldal nem ugyanazt az előterjesztést olvasta.
Úgy hisszük, az a széles körű közmegegyezés, amiről az előterjesztés preambuluma beszél, egyszerűen nem igaz. Nem volt semminemű közmegegyezés e vonatkozásban, s a kormány úgy terjesztette be ezt az előterjesztést, hogy erre szüksége sem volt. Tudnám idézni - majd vezérszónoklatomban meg is teszem - azokat a jegyzőkönyveket, amelyek ezt tanúsítják.
Való igaz, az ilyen törvényeket a világon mindenhol, mivel nem egy ciklusra vonatkoznak és általában a következő kormányoknak kell végrehajtani, a lehető legszélesebb körű megegyezéssel alkotják meg. Szeretném emlékeztetni a kormánypárti oldalt: az a bizonyos német törvény, amire önök hivatkoznak, hatéves egyeztetés után született meg a szövetségi parlamentben.
Ennek alapján csak azt tudom javasolni a kormánynak, ezt az előterjesztést vonja vissza, ezzel ne töltsük az időt, mert minden konkrétumot mellőz, nincs értelme ezzel foglalkozni. Viszont sokkal inkább volna értelme azokkal a törvényekkel, amelyek emiatt csúsznak. Többéves késésben van a csősztörvény, tisztelt képviselőtársaim. Azzal kellene foglalkozni a parlamentnek, mert megint betakarítás van, csősztörvény nincs, és a gazdák nem tudják megvédeni a termékeiket.
Talán reményemnek adhatok hangot a vonatkozásban, hogy 1998 után olyan koalíció jön létre, amelyik hajlandóbb lesz a megegyezésre, és akkor el lehet fogadni egy olyan törvényt, ami átívelhet több kormányzati cikluson.
Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem