IZSÓ MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Miniszter Úr! A lakosság sok esetben veszélyeztetve van felelőtlen embertársaink meggondolatlan cselekedetei miatt. Konkrétan: pár filléres, forintos bevétel reményében begyűjtik, ellopják a színesfémekből készült, a közlekedés, a hírközlés biztonságát, az elektromos érintésvédelmet segítő oszlopokat, fedeleket, vezetékeket, táblákat s a többi. Lopják a MÁV szerelvényeinek berendezéseit, vezetékeit és információs tábláit is.
Eltekintve a viszonylag kis százalékú szuverén gyűjtőktől, körülbelül 95-98 százalékban a pénzszerzés a fő szempont. Pénzt pedig a felvásárlóktól lehet kapni. Minden potenciális színesfémgyűjtő mögé nem lehet ellenőrt állítani, mivel létszámuk elég jelentős, ezért a felvásárlás útját kell elreteszelni, illetve nehezíteni. Ez többféleképpen lehetséges, például a felvásárlás megszüntetésével, a felvásárlóhelyek csökkentésével, az eredet igazolásának megkérésével vagy a személyi igazolványok megkövetelésével s a többi. Javaslom továbbá azon felvásárlók működésének felfüggesztését, akik nem tudják felismerni a fent jelzett, hulladékanyagnak nevezett fémek eredetét, s jelentős mennyiségben szállítanak a központi telepekre.
Kérdezem a miniszter urat, szándékában van-e a minisztériumnak olyan módszerek rendeletileg való bevezetése, amelyek megakadályozzák, illetve jelentősen csökkentik a színesfémek lopását.
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem