DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A képviselő úr által elmondott, kérdésében említett interpellációkat figyelemmel kísértem, így értesültem arról is, hogy az utóbbi interpelláció további tárgyalás végett bizottság elé utaltatott.
Kérdésére a következőket tudom mondani:
A kisvárdai városi ügyészség munkatervi feladatként vizsgálta építési engedélyezési és kötelezési eljárások törvényességét. Ennek kapcsán a területfejlesztési hozzájárulás igénylésével és felhasználásával összefüggő olyan tényeket ismert meg, amelyek hivatalból üldözendő bűncselekmény alapos gyanúját keltik. Ezért a kisvárdai városi ügyészség ez év július hó 21-én kelt határozatával a Btk. 288. §-ában meghatározott jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a záhonyi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja. Különféle nyomozási cselekményeket végeztek el eddig, mások folyamatban vannak, ezek után lehet majd állást foglalni a gyanúsítások kérdésében.
Jelenleg tehát van bűncselekmény alapos gyanúja, ezért rendelték el a nyomozást és ezért folytatják, viszont nem került sor meghatározott személy gyanúsítottként való kihallgatására.
A parlamenti vizsgálatok részleteit nem ismerem, így azokról nem tudok nyilatkozni.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem