DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hack Péter képviselőtársam észrevételeit köszönöm. Én úgy kívántam előterjeszteni, hogy "aki a választópolgárok nevét tartalmazó listát egyidejűleg kézjegyével látja el, amelyet a választópolgár jelenlétében hivatalos bélyegzőnyomattal lát el". Ha az utóbbi megjegyzés zárójelbe került, akkor az leírási hiba, amelyet korrigálok, és vessző utáni részként tartom fenn.
Ami most már Salamon képviselő úr észrevételeit illeti, Salamon képviselő úr figyelmét felhívom az előterjesztés 2. § (5) bekezdésének ba) pontjára, amely nem a "két vagy három párt" kifejezést használja, hanem a "kettőnél több párt által állított közös, illetőleg kapcsolt lista esetében legalább 15 százalékát együttesen nem érték el" szövegrészt tartalmazza. Háromnál több az általam felhívott 14 párt, igen tisztelt Salamon képviselő úr, tehát ez azt jelenti, hogy kettőnél több lehet akár húsz párt is, ha össze tudok hozni húsz kis pártocskát, amelyeket beviszek a hátamon.
Épp ezt tartom rendkívül veszélyesnek, mert hiszen - ismételten felhívom a figyelmet - a pártlista esetében a kapcsolt listánál azt mondja az előterjesztő, hogy itt még szükség van a több mint 5 százalék elérésére is pártonként, és a közös listát illetően pedig azt mondja, hogy itt nincs szükség az 5 százalékra. Tehát épp ez a veszélyes, mert akkor bevihet a hátán akár húsz pártot is.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem