DR. SZILI KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Elnök Úr! Képviselőtársaim! Én is hadd szolgáljak néhány adalékkal ahhoz, amit képviselőtársam elmondott. Hiszen ez év tavaszán már egyszer napirend előtt, azt gondolom, konszenzus teremtődött házon belül abban, hogy valóban, a fertődi Esterházy-kastély felújítása ténylegesen is meg kell hogy történjen.
Ezzel is szeretném jelezni azt, az önök indítványa valós problémát feszeget azzal együtt, hogy ez ügyben a kormány is megtette a szükséges lépéseket, hiszen 1995 eleje óta a környezetvédelmi tárca programszerűen készíti elő a művelődési tárcával egyöntetűen az Esterházy-kastély ügye megoldásának módjait. Hozzátenném azt is, hogy 1998-tól kiemelt, önálló beruházásnak minősül. Ez jelzi azt is, és ezt képviselőtársaim figyelmébe ajánlom, hogy 1997 november végére készül el az a kormány-előterjesztés, amely három nagy körben - az ingatlanviszonyok rendezése, hasznosítási program és a szervezeti forma tárgyában - tartalmazza azt az előterjesztést, amely hosszú távon, 5-8 évre meg fogja határozni az Esterházy-kastély sorsát.
Hozzátenném azt is, hogy 1996-ban 18 millió forint, 1997-ben 35 millió forint kerettel kezdték meg a működtetés korszerűsítése mellett a legégetőbben szükséges állagmegóvási munkákat, hiszen a műemléki állami gondnokság vette át ennek a kezelését. Hozzátenném azt is, hogy az 1998. évi költségvetésben a művelődési tárca jelzi a felállításra kerülő és szándékaink és a kormány szándékai szerint egy közhasznú társaság finanszírozási csatornáját is.
Arra kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy mindazokat az erőfeszítéseket figyelembe véve, amelyeket e tárgyban a kormány is tesz, és természetesen ezzel együtt saját segítségünket is felajánlva, együttesen tegyük meg azokat a lépéseket, amelyek az Esterházy-kastély felújításának tárgyában szükségesek.
Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem