DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország a gyógy- és hévizek tekintetében nagyhatalomnak számít. A gyógyvíz olyan értékes természeti kincs, amely a hozzáértő orvos kezében áldás lehet a szenvedő beteg számára. A 40. életév feletti lakosság körében szinte már mindenki szenved valamilyen mozgásszervi bántalomban.
Fontos lenne biztosítani annak feltételeit, hogy minél szélesebb körben - a műtéti beavatkozások szükségességének megelőzése céljából, illetve nagyon sok esetben azok helyett - a gyógyfürdő-kezeléseket lehessen alkalmazni. Nagyon fontos lenne az is, hogy a gyógyforrások vizei ne vesszenek kárba. Konkrét példával élve: lehetőség szerint ne forduljon elő mindaz, ami tapasztalható a budai Szent Imre, a volt Tétényi Úti Kórház esetében; nevezetesen az, hogy a több mint 200 éves múltra visszatekintő kórház területén található gyógyvíz hosszú évek óta kihasználatlanul hever.
Mindezek okán kérdezem az államtitkár úrtól: kívánja-e felmérni a szaktárca a magyarországi gyógyvízterápiás lehetőségeket, továbbá miként fogja szolgálni a gyógyvízterápia a magyar lakosság egészségét az 1998. évi költségvetés évében?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem