GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Erről az ominózus bozótvágó késről és arról a problémáról, amit felvet a cégnyilvántartás folyamata: én úgy gondolom, hogy ebben a törvényjavaslatban kellene egy kicsit nagyobb terjedelemben foglalkozni a kamarák kérdésével. Amiben segíthetnének a kamarák: ha a nyilvántartásba vétel előtt a szakmai feltételek, a hatósági engedélyek, vagy a technikai, személyi feltételek meglétét a hozzáértő gazdasági kamarák kérnék, számon kérhetnék, szebben fogalmazva: ők nyilatkoznának e feltételek meglétéről, ez lényegesen gyorsíthatná a cégbíróság munkáját.
És egy hiány, ami a törvényből hiányzik: az elmúlt napok, hetek, a nyár történései bizonyítják, hogy szükség van egy olyan intézményrendszerre, amikor a kamara törölhet valakit a tagjai sorából. És én úgy gondolom, ebben a törvényben célszerű lenne azzal foglalkozni, hogyha a kamara valakit törölt a tagjai sorából, azt a cégbíróság egy meghatározott határidőn belül automatikusan törölje a cégjegyzékből, természetesen a megfelelő jogorvoslatokra való tekintettel.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem