MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Rendkívül szomorú vagyok, mert azt, amit a békés és valóban '56 szellemét idéző felszólalásomban kértem önöktől, úgy látszik, abszolút elmellőzik. S különösen felháborítónak tartom, hogy '56 szelleméről, '56 megtiprásáról beszélnek akkor, amikor '56 szellemében minden akadályt el kellene hárítani NATO-felvételünk elől. Ezt kellene elősegíteni, akkor lennénk '56-osak és hű követői '56-nak!
És különösen felháborítónak tartom azt, hogy olyan személyek rikácsolnak itt '56-ról, akik annak a tanácsnak voltak a tagjai, a munkatársai, amely engem halálra ítélt, a Tucsek-tanácsnak! (Nagy taps a kormánypártok soraiban.) Annak a tanácsnak a munkatársa, amely elutasította a kegyelmi kérvényünket... (Az elnök csenget.) és halálra ítélt bennünket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem