DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Három kérdésre fogok válaszolni két percen belül. (Vancsik Zoltán: Mi van a Maczóval?)
Bauer Tamás egyszerűen valótlant állított, amikor azt mondta, hogy mi zsaroljuk a kormányt, mert csak akkor támogatnánk a NATO-t, ha a nép által indítványozott kérdést is felteszik a szavazólapra. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Itt fenyegetőztél!) Kérem, erről szó sincs! Mi csak rámutatunk arra, hogy alkotmányellenes a nép kérdéseinek a lehagyása, de mi a NATO-t mindenképpen támogatjuk, mert mi harcoltuk ki a NATO-t az '56-os forradalommal és szabadságharccal. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Azt önök nem tiporhatják sárba, erről ennyit!
A második kérdés, Szabó Zoltánnal kapcsolatban. Ő arra hivatkozott, hogy nem sértettek alkotmányt, mert ezt az Alkotmánybíróság így ki nem mondta. Kérem, a gyengébbek kedvéért mondom önnek, kedves Bauer képviselő úr: az Alkotmánybíróság nem így szokta a határozatait meghozni - ez Bauer képviselő úrnak és Szabó Zoltánnak is kérdése volt -, felhívom a figyelmüket arra, hogy az Alkotmánybíróságnak azért kellett ezt a döntést hoznia, mert alkotmányellenes volt az önök gyakorlata.
Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy vajon a külföldiek földtulajdonszerzése szervezeten belül miként értékelendő a feltett népszavazási kérdés következtében: kérem, a jog alapelvei közé tartozik, hogy polgári jogi szabályozásnak visszaható hatálya nincs, de ezt a jogi kar első évfolyamán lehet megtanulni. Javaslom önöknek, igen tisztelt MSZP-s képviselők (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére. - Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját. - Közbeszólások.), iratkozzanak be, és ott megtanulhatják (Az elnöknek:) - de ön is, mert előbb nem vette le. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Dr. Kristóf István: Gyere el a bizottságba, ott majd megbeszéljük!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem