DR. SZIGETHY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Szóba került itt az, hogy az alkotmányügyi bizottság miért most jutott el a tárgyalásnak ebbe a szakába.
Szeretném jelezni, hogy az ellenzéki kérdés lényege rendkívül pongyolán van megfogalmazva. Elrejtve, apró betűvel, a gondolatjelen belüli rész utolsó fordulata, hogy "maga a szervezet." Azt, hogy ez a kifejezés mit jelent, eddig még teremtett ellenzéki képviselő nem tudta megmondani az alkotmányügyi bizottságban!
Jelentheti azt a szervezetet, amelynek van külföldi tagja vagy tulajdonosa. Jelentheti azt a szervezettípust, amelynek egyáltalán lehet ilyen tagja. Lehet csak gazdasági szervezet, de lehet szélesebb körben is, hiszen a termőföldtörvény értelmében például egyházi szervezet is szerezhet termőföldtulajdont jelenleg is, és annak is lehet külföldi tagja. Ezt csak példaként mondtam.
A probléma tehát ott jelenik meg, hogy azok, akik ezt a kérdést megfogalmazták, magyar nyelven nem tudták kifejezni magukat, a magyar nyelv ismeretének alapvető hibái két helyen jelennek meg ebben a mondatban - most ezzel nem foglalkozom -; a másik pedig: nem létező jogi fogalmakat építettek ebbe bele.
Az alkotmányügyi bizottság megkísérli azt, hogy ezt a mondatot valamilyen formában értelmezze; sajnos, eddig csak ide jutottunk, és úgy tűnik, hogy eléggé reménytelen feladatra vállalkoztunk, mert ez a mondat egyszerűen értelmetlen. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem