DR. KÓNYA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Magam is azok közé tartozom, akikre Boross Péter utalt, hogy meglehetősen rosszkedvűen hallgatom ezeket a kétperces replikákat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Abban mindenki egyetért ebben a parlamentben, hogy alig több mint három hét múlva Magyarország jövőjéről hívjuk a választópolgárokat az urnához. Végiggondolták-e azok, akik most itt, az ország nyilvánossága előtt egymásra hárítják a felelősséget, jogi csűrés-csavarásokba bocsátkoznak, azt, hogy ki hogyan teszi lehetetlenné a NATO-népszavazást, hogy hogyan reagál erre a választópolgár? Itt mindenkinek arra kellene most koncentrálni, hogy ki-ki a maga mögött álló választói réteget arra indítsa, hogy menjen el a NATO-ra szavazni, és álljon ki a magyar társadalom minél nagyobb része minél meggyőzőbben egy Magyarország jövőjét tényleg évszázadokra meghatározó kérdésben.
Ezt a mozgósítást csak olyan pártok tudják elvégezni, amelyek hitelesek a választópolgárok előtt. Ez a fajta vita, ami itt zajlik, nem növeli a pártok hitelességét, sem az ellenzéki pártok, sem a kormánypártok hitelességét. Hogyan fog elmenni a választópolgár, és hogyan fog kiállni a NATO-csatlakozás ügye mellett? Ezt kérdezem önöktől, képviselőtársaim, és azt kérem, hogy a hátralévő időben valóban a fő feladatra koncentráljunk, a NATO-népszavazás ügyére, és ne egymás lejáratására, mert a Magyar Demokrata Néppárt szerint a NATO-csatlakozás ügye nem egyik vagy másik párt érdeke, hanem nemzeti érdek.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps mindkét oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem