DR. BOROSS PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. BOROSS PÉTER
DR. BOROSS PÉTER (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A mai hozzászólások közül ez a "pont, pont, pont" volt a legjobb, és én javasolom is, hogy egyre inkább gyakoroljuk ezeket, mert a kimondott szavak némelykor azt a benyomást keltik, hogy mögötte nem meggyőződés van, hanem hovatartozás. (Gellért Kis Gábor: És gagyi és otromba.)
Hack Péter képviselőtársammal egyetértek, hogy itt felmerülhetnek olyan problémák, amelyek jogalkotást érintenek, és majd a népszavazás után ezek a kérdések bizonyára napirendre kerülnek; de most, népszavazás előtt, nem hiszem, hogy ezek tisztázandó kérdések lennének, hogy milyen további kötelezettséget ró a parlamentre egy népszavazási eredmény.
De alapjában véve én úgy érzem, aki - azt hiszem - nem egyedül némi rosszkedvűséggel hallgatja ezeket a kétperces reflexiókat... - egyébként a neoacquistica commissiót javasolom részletesebben megismerni, annak nagyon érdekes reprivatizációs elemeit - állj elő vén Márkus, és nem folytatom tovább -, de bizonyára ez egy nagyon érdekes külön polémia lenne.
De én változatlanul azt a kérdést teszem fel, és ezt a kérdést kellene önöknek is feltenni: bölcs kormány-e az, amelyik ilyen horderejű kérdésbe, mint ami a NATO ügye, amely valóban az ország biztonságának jövőjét érinti, a nyári parlamenti szünetben becsempészi a földdel kapcsolatos irtózatos emóciókat is kiváltó polémiát? - mert ezt lehetett volna három évvel korábban és fél évvel később is. Erre nincs magyarázat, vagy ha erre valaki magyarázatot tud adni és ezt érett kormányzati munkának tekinti, akkor biztos, hogy engem még nagyobb lehangoltság lepne el, mint amilyet jelenleg e vita során is érzek.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem