BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Torgyán József: Kedvünkre szóljál!) Én ma rövid időn belül kétszer is egyetértettem Pokorni Zoltán képviselőtársunkkal. Először akkor, amikor a beszéde után egy negyedórával elismerte azt, hogy valótlanságot állított a beszédében - elég volt Eörsi Mátyásnak fölhívni a figyelmet arra, hogy az a bizonyos javaslat nem a miniszterelnöktől származott, hanem tőle, Pokorni Zoltántól. Máris elismerte az Országgyűlés nyilvánossága előtt, és én ennek nagyon örülök. Vagyis elismerte azt, hogy azon két héttel ezelőtti alkalommal az ellenzék, élén a Fidesszel, zsarolni kezdte a NATO-népszavazás ügyében a kormánytöbbséget. (Taps a kormánypárti padsorokból. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így, így!) És abban is egyetértek Pokorni Zoltánnal - nyilván előre egyeztették, hogy mi fog itt elhangozni -, hogy szégyennek nevezte azt, előre, ami ebben a vitában el fog hangozni.
Most, meghallgatva Torgyán Józsefet, el kell ismerni, hogy Pokorni Zoltánnak teljesen igaza volt. (Moraj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti padsorokból.)
Mert mi a lényege annak, amit Pokorni Zoltántól is hallottunk, amit Torgyán Józseftől is hallottunk, és amit talán még másoktól is hallani fogunk? Az, hogy ez a zsarolás tovább folytatódik. Az ellenzéki pártok azt teszik világossá, hogy csak akkor támogatják a NATO-ügyi népszavazást, ha az ő kérdésük azzal együtt van föltéve, vagyis az ő formulájukban teszik fel a földre vonatkozó kérdést.
Ez a zsarolás folytatódik itt ma. Azt mondta Pokorni Zoltán, hogy miért csak négy nappal a választások előtt válik majd világossá, hogy miről kell szavazni. Azt gondolom, ha két héttel ezelőtt nem kezdtek volna el bennünket zsarolni, hanem azzal a bizonyos 80 százalékkal megszavaztuk volna, hogy még aznap, azon a héten eldőljön a népszavazás, akkor bőven lett volna idő a kampányra. De akkor ők zsarolni kezdték a kormánytöbbséget. Én azt hiszem, hogy ez egy világos dolog - szerintem is szégyen.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem