KERTÉSZ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Sasvári Szilárd képviselőtársunk olyan stílusban és olyan témát hozott szóba, amilyennel jó lenne gyakrabban találkozni a parlament légkörében. Azt hiszem, maga az, hogy ő a lakásszektorral kapcsolatosan a gondolatait megpróbálta kifejteni, önmagában elismerésre érdemes. A hozzászólásából azonban az is kiderült, hogy a Fidesznek a lakásprogrammal kapcsolatos gondolatrendszere még nincs igazán kiérlelve.
Sokkal bonyolultabb ügy ez annál, semmint hogy rövid, öt-hat perces hozzászólásban ezt kellő mélységben, valós tartalommal ki lehetne fejteni. Csak néhány gondolatot tennék hozzá. A lakáshiány önmagában nem biztos, hogy lakáshiány. Az, hogy általában ez egy elfogadott sablon, nem biztos, hogy az egy valós helyzetet tükröz. Magyarországon hárommillió háztartás van, nagyjából hárommillió lakásállománnyal. Sokkal inkább szerkezeti, strukturális, minőségi problémáról is van szó.
Sasvári Szilárd képviselőtársunk igazából nem fejtette ki a nézetét arról, hogy a lakással kapcsolatos ráfordítások többletét milyen forrásból szeretnék finanszírozni. Csak ki szeretnék térni arra, amit általában a Fidesz-képviselők szoktak mondani, hogy sem a szociális támogatás általános célú elrendelése, sem az áfa igazából nem azt a réteget célozza meg, szolgálja, amelyet általában a Fidesz részéről elvárnának, a fiatalokat.
Úgy gondolom, hogy ezzel a komplex témával komplex módon foglalkozni, de legalább egyszer értelmes témáról viszonylag normális légkörben beszélgetünk, és ez önmagában már egy komoly eredmény.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem