KELLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnézést, elnök asszony, nem volt átkapcsolva a kapcsoló.
Néhány reflexió Kis Gyula képviselőtársam hozzászólására: említette, hogy a központi költségvetés és a nyugdíjalap között van egy bizonyos 20,1 milliárd forintos tétel, ami arra szolgál, hogy a központi költségvetés a Nyugdíjbiztosítási Alapba megtéríti azt az összeget, ami amiatt esik ki a Nyugdíjbiztosítási Alapból, mert magánpénztárakba fizetik a polgárok a járulékukat.
Szeretném képviselőtársamnak felhívni a figyelmét, hogy majd akkor, amikor a '98. évi költségvetés tárgyalásakor a társadalombiztosításra kerül sor, akkor majd olvassa el figyelmesen, hiszen éppen erről a tételről az önkormányzattal tételesen megállapodtunk, és semmiféle eltérés nincs az önkormányzat és a kormány álláspontja között.
Arra is szeretnék reflektálni, hogy igenis, a nyugdíjszerű ellátásoknak megvan a fedezetük a költségvetésben. Én elhiszem, hogy kicsit nehezen olvasható ki belőle, de azért nem lenne jó, ha azt hangoztatná képviselőtársam, hogy erre nincs meg a megfelelő fedezet.
A különböző szociális ellátásoknak, gyermekvédelmi feladatoknak a költségvetési vonzatát csak és kizárólag a Népjóléti Minisztérium fejezetéből levezetni, ez meglehetősen nagy tévedés, képviselőtársam! Hiszen a Belügyminisztérium fejezetében jó néhány előirányzat segíti mindazoknak a feladatoknak a megvalósulását, amikre képviselőtársam utalt. Borzasztóan sajnálom, hogy ide a vitába úgy idézett számokat, hogy a tartalomról nem volt ideje vagy lehetősége vitázni, illetve kifejteni az álláspontját.
Befejezésül: borzasztóan sajnálom, hogy sok tételről, ami sajnos a Népjóléti Minisztériumot nyomja a múltból, éppen képviselőtársam nem ejtett szót, de majd egy következő kétpercesben talán sikerül nekem is elmondanom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem