BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Sándorffy Ottó Képviselő Úr! Az első megjegyzésem: ez most már a második év, amikor nincs szükség pótköltségvetésre - talán jövőre sem lesz.
De a lényeges észrevételem nem ez, hanem volt önnek egy megállapítása, miszerint eladták a nemzet vagyonát. Nyilván a privatizációra gondolt, és arra, hogy a privatizációban külföldi tőke is szerepet játszott. Legyen szabad arra emlékeztetnem, hogy tudomásom szerint a Független Kisgazdapárt alapelve a reprivatizáció. Nyilván ön is emlékszik rá, hogy Magyarországon az 1947-48-49-es államosítások előtt a bankoknak, nagyvállalatoknak, bányavállalatoknak egy igen jelentős része volt külföldi tulajdonban. Ha az 1990 utáni kormányok elfogadták volna a Kisgazdapárt elvét, akkor nem eladni kellett volna a külföldieknek a magyar ipar jelentős részét, hanem visszaadni kellett volna - ingyen! (Sándorffy Ottó: Akkor is más, ha a sajátját kapja vissza!) Akkor körülbelül ugyanekkora vagy még nagyobb része lenne a magyar iparnak külföldi kézben, és ugyanakkor az adósságot se lehetett volna a bevételekből csökkenteni. És akkor még nehezebb helyzetben lenne a magyar gazdaság, és ugyanekkora vagy nagyobb rész lenne külföldi kézben.
Talán mégis ez volt a helyesebb út, aminek a nyomán csökkent Magyarországon az adósságteher.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők részéről.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem