VARGA MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Azt hiszem, a Budapest Bank eladásának furcsa és némileg szokatlan körülményeit már valamennyien ismerjük. Ezzel kapcsolatban néhány kérdést szeretnék önnek feltenni, miniszter úr. Az egyik kérdés a kérdésem címében is benne foglaltatik: mennyibe került az adófizetőknek a Budapest Bank értékesítése?
Tájékoztatásul hadd mondjam el az Állami Számvevőszék jelentéséből, hogy a Budapest Bank értékesítésének pillanatáig 43 milliárd forintot költött az állam a bank feljavítására, 28 milliárd volt a hitel- és bankkonszolidáció, 12 milliárd tőketartalék-juttatás volt, és volt egy 2,8 milliárdos székházapport. Most tudjuk, hogy újabb szerződések vannak módosítás alatt, és az adófizetők számára ez a bankeladás további következményekkel jár.
A második kérdésem az egész folyamat, az egész ügy titkosításához kötődik. Ön is emlékezhet rá, miniszter úr, a Számvevőszék jelentése is hosszasan taglalja: ezt az egész anyagot titkosította a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára, pontosan az az államtitkár, aki érintve volt az egész folyamatban, aki előterjesztéseket készített, és aki nagyon jól tudta azt, hogy ebben a szerződésben mi szerepel. Ez a titkosítás nem volt törvényszerű, nem volt szabályszerű, hiszen ennek a titkosításnak az alapja vagy közjog, vagy nemzetközi magánjog lehetett volna. Ez egy magánjogi szerződés volt, tehát törvényellenesen lett titkosítva.
Az a kérdésem tehát, hogy miniszter úr hogyan vélekedik a titkosítás kérdéséről.
Végül, de nem utolsósorban: a Számvevőszék jelentése kezdeményez fegyelmi eljárást egyes személyek ellen. Miniszter úrnak mi a véleménye erről? Tervezi-e a minisztérium e vizsgálat lefolytatását?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem