POKORNI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Hölgyek és Urak! Tegnap a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága meghatározó fontosságú döntést hozott. Régóta, hetek óta várunk erre a döntésre. Ma már mindenki előtt nyilvánvaló az, hogy az elmúlt hetek vitáiban kik képviselték az alkotmánynak, a törvények szellemének és betűjének megfelelő álláspontot, és kik voltak azok, akik ezzel szembehelyezkedtek. Ma már mindenki előtt nyilvánvaló, hogyan kell minősítenünk azokat a szavakat, amelyeket Horn Gyula miniszterelnök úr ejtett ki a száján tegnap, miszerint ők nem sértettek meg egyetlenegy törvényt sem.
Számos nyilatkozat hangzik el a kormánypárti politikusok, a kormány részéről. Egy mondatot azonban hiába keresünk ezek között. Ez az a mondat, amit több százezer polgár hiába várt az elmúlt napokban, hogy: bocsánat - bocsánat, tisztelt polgárok, hogy semmibe vettük az önök akaratát, hogy megkerültük az alkotmányosságot.
Bár a kormánypártok és a kormány sem hatalmazott fel erre, én most mégis a parlament egészének nevében bocsánatot kérek azoktól a polgároktól, akiknek az akaratát ez a parlament semmibe vette. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Az Alkotmánybíróság döntése... (Zaj és közbekiáltások. - Soós Károly Attila: Százezer aláírás volt! - Dr. Kis Gyula József: Több mint kétszázezer! És mind hiteles! - Nagy zaj.) Az Alkotmánybíróság... (Közbeszólások.) Elnök úr, kérem, hogy az SZDSZ-es bekiabáló urakat intse rendre, hogy folytatni tudjam. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem