DR. AVARKESZI DEZSŐ

Teljes szövegű keresés

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban a kormány nevében szeretnék reagálni néhány most elhangzott kijelentésre. Többek között arra, hogy ez a kormány, ez a kormánypárti többség, és nyilván ennek megfelelően a köztársasági elnök alkotmányt vagy törvényt sértett volna. Maga az alkotmánybírósági határozat mondja ki, hogy mivel sem az alkotmány, sem a népszavazási törvény nem tartalmaz kifejezett rendelkezést arra nézve, hogy mi a teendő ugyanazon kérdésben két különböző kezdeményezésre jogosulttól származó népszavazási kezdeményezés versengése esetén, az Alkotmánybíróság az alaptörvény értelmezése alapján adott határozott és egyértelmű választ az állampolgári jogok országgyűlési biztosának ezzel kapcsolatos kérdésére. Tehát nyilvánvaló, hogy alkotmányt kellett értelmezni, hiszen a törvények nem adtak erre választ.
Ez a kormány és ez a kormánypárti többség egyébként az elmúlt hónapokban mindent elkövetett azért, hogy a népszavazás intézménye kiteljesedhessen. Ennek megfelelően módosítottuk (Zaj az ellenzéki oldalon.) az alkotmány erre vonatkozó rendelkezéseit, amit, uraim és hölgyeim, önök nem szavaztak meg, azt a kormánypárti többségnek kellett megszavazni. Zárószavazás előtt áll az a népszavazási törvény, amelyet... (Derültség és zaj az ellenzéki oldalon. - Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem