DR. GYURICZA BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm a választ, miniszter úr. Engedje meg, hogy egy idézetet olvassak fel, miniszter úr:
"Külön kell szólni a hivatásos katonákról, akik megfeszített munkával, nem egyszer erejüket meghaladó áldozatvállalással, becsülettel, lemondások árán tesznek eleget a velük szembeni követelményeknek. Ők a hadsereg gerince, ők adnak tartást a honvédségnek, mégis talán az ő problémájukról esik a legkevesebb szó. Talán a legnagyobb gondjuk, hogy nem megfelelő az anyagi megbecsülésük. Sajnálatos, de azt kell mondanom, hogy a tárca vezetése nem használt ki minden rendelkezésre álló lehetőséget ennek a javítására.
(14.40)
A legnagyobb feszültségek csapatszinten mutatkoznak, ahol a családi jövedelmük tekintetében valóban sokan a létminimum határán vagy az alatt élnek. Szerintem nincs megoldva a betöltetlen beosztásokból, a másod- és harmadfunkciók betöltéséből adódó feladat sem. Javítani lehetne és kellene a munkaidőn túli kötelezettségeket is. De sokat számítana a jó szó is az elöljárók részéről a hivatásos katonák felé."
Ezt ön mondta 1993. március 20-án. (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját. - Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem