DR. GYURICZA BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Ismert, hogy a holnapi nap folyamán egy rendkívüli parancsnoki értekezletre kerül sor a Magyar Honvédség tiszti állománya részére, ahova a miniszterelnök úr és a miniszter úr is elmegy. Sajnálom, hogy a miniszterelnök úr nem tudott jelen lenni, de szeretném e tekintetben akkor a miniszter urat megkérni, ha lehet, néhány gondolatban itt a parlament előtt szóljon a tekintetben, hogy én nem olyan számokat kérnék, amelyeket itt Póda képviselőtársamnak miniszter úr az előbb felsorolt, mert ezek a számok önmagukban nem sok mindent mondanak, ezzel még a magyar fegyveres erők és a Magyar Honvédség állapota lényegesen nem javult.
Kérdésem tehát az, hogy mivel a szolgálati törvényben, ellentétesen azzal, ahogy ön szokott nyilatkozni, miniszter úr, úgy szól a 338. §, hogy a fegyveres erőknél az illetményrendszert 1999. január 1-jéig kell bevezetni, tehát nem január 1-jével, hanem január 1-jéig... A kormány, illetve a miniszter úr, ha a szakértők véleményét meghallgatja, akkor még az ön által említett 23,5 százalékos illetményemelés '98-ban akkor is azt jelenti, hogy a honvédségnél 1999-ben közel 55 százalék körüli illetmény kellene a 19 százaléktól a 119 százalékig - ez az önök számvetései alapján is rendelkezésre áll -; következésképpen a '98-as költségvetési tervjavaslatban, ami előttünk van, és már önök megjelölték, hogy '99-re mennyi összeg lesz irányszámként, sarokszámként, ezek a számok is teljesen ellentmondanak annak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási időkeret leteltét.), amit miniszter úr meghirdetett.
A kérdés tehát az, hogy mivel kívánják a hivatásos állomány morális állapotát javítani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem