DR. MEDGYESSY PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm az érdeklődését a Pénzügyminisztérium belső szervezeti kérdései iránt. Elmondhatom, az a szándékunk, hogy a helyi önkormányzatok pénzügyi reformjának az előkészítése ügyében alapos és körültekintő munka folyjék. Arra vonatkozóan ma még nem tudok pozitív választ adni - ha ilyen elhangzott volna valahol, az még sajnos nem megalapozott -, hogy ennek a reformnak pontosan milyen elemei lesznek. Pont azért jött az államtitkár-helyettes úr a Pénzügyminisztériumba, hogy ezeket a munkákat előkészítse és javaslatokat tegyen, amiben természetesen együtt kell működnie - és együtt is fog működni - a belügyminiszterrel, a Belügyminisztériummal, és természetesen a közigazgatási reformért felelős kormánybiztossal is.
A kiegyenlítés kérdése alapvető probléma, erre mindenképpen valamilyen választ kívánunk és akarunk adni. Olyan állapotot szeretnénk előidézni, ami mellett egy kezelhető javaslat a későbbi időszakban a jövendő parlament számára egyfajta segítséget ad, eldöntheti azt, hogy ezek mellett az elvek mellett kiáll-e vagy sem.
Tehát ma még nem tudok erre megnyugtató választ adni, de pont ez a feladata az államtitkár-helyettesnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem