ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 29., 31., 32., 33., 34. és 48. pontjában lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 222 igen szavazattal, 57 ellenében, 1 tartózkodással elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 16. számú pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 16. §-ában a Ktv. 18. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben azt kezdeményezi, hogy a felmentés időtartamának felére mentesíteni kell a köztisztviselőt a munkavégzési kötelezettség alól. Frakciókérésre szavazunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 207 ellenében, 9 tartózkodással nem fogadta el.
A 24. számú pontban Szabó Rudolfné és képviselőtársai a törvényjavaslat 23. §-ában a törvény 25. § (7) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a közigazgatási szakvizsga egyik szabályát tartalmazza. A foglalkoztatási bizottság támogatja, a többi nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 108 igen szavazattal, 155 ellenében, 16 tartózkodással nem fogadta el.
A 36. számú pontban Birta Sándor és képviselőtársai a törvényjavaslat 39. § (1) bekezdésében a törvény 43. § (4) bekezdés kiegészítését kezdeményezik. Lényege: a köztisztviselő alapilletménye nem lehet kevesebb, mint a munkavállalókra irányadó mindenkori legkisebb munkabér összege. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 192 ellenében, 10 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 42. számú pontjában Birta Sándor és képviselőtársai a törvényjavaslat 44. §-ában a törvény 48/A § (1) bekezdésének módosítását javasolják.
(22.50)
Indítványuk szerint a képzettségi pótlékot meg kell állapítani, nem pedig megállapítható.
A foglalkoztatási bizottság ezen túlmenően a kiegészítő ajánlás 4. számú pontjában a pótlék mértékére is javaslatot tesz. Először ezt az indítványt teszem fel szavazásra. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 szavazattal, 181 ellenében, 12 tartózkodással nem fogadta el.
Most Birta Sándor és képviselőtársai javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 42. számú pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 186 ellenében, 12 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 49. számú pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 69. §-ának elhagyását kezdeményezi. A törvényjavaslatnak ez a rendelkezése a céljuttatás szabályait tartalmazza. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 215 ellenében, 11 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. számú pontjában a foglalkoztatási bizottság a törvényjavaslat 63. § (2) bekezdésében a törvény 66/A §-át új bekezdéssel egészíti ki és a (3) bekezdést módosítani kívánja. Ebben az érdekegyeztetés új szabályát terjesztik elő. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal, 188 ellenében, 8 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 50. számú pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 70. §-ában a törvény 80. §-a (1) bekezdés módosításában jogtechnikai pontosításokat kezdeményez. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 73 igen szavazattal, 212 ellenében, 3 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 7. számú pontjában a foglalkoztatási bizottság a törvényjavaslat 72. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolja. A javaslat a törvény 2. számú mellékletének hatálybalépését szabályozza. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 191 ellenében, 6 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 53. számú pontjában Juhászné Lévai Katalin és képviselőtársai javaslatot terjesztenek elő a törvényjavaslat 1. számú melléklete helyébe lépő rendelkezésekre. Ezek az illetményrendszer besorolási osztályait tartalmazzák. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 173 ellenében, 15 tartózkodással nem fogadta el.
Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Nem érkezett jelzés. Bejelentem, hogy zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem