DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Olyan térségben élek, Tolna megye északi részén, ahol a társadalmi-gazdasági mutatók az ország legszegényebb részeiéivel vetekednek. Így nálunk a munkanélküliség és a szegénység elég gyakori vendég.
Ez lemérhető volt azon a pénteki telefonhadjáraton is, amely azt bizonyította, hogy önök meghirdettek szerdán egy sajtótájékoztatót - illetőleg az Esély Alapítvány képviselői -, egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elhangzott az, hogy november 3-áig lehet pályázni a viszonylag hátrányos helyzetű diákok számára egy olyan 200 millió forintos közpénzre, amely havi 5000 és 17 ezer forint közötti támogatást tudna nyújtani a legrászorultabb egyetemistáknak.
Miután október 30-án és 31-én néhány újságban megjelent erről néhány hír, és a lejárati határidő a tegnapi nap volt, hihetetlen az az egy-két nap... - amely egyebekben mindenszentek, halottak napja volt és hétvége -, hogy hogyan lehetett volna készülni arra, hogy ezt a pályázatot be tudják adni.
Államtitkár Úr! A közalapítványban közpénzeket használnak föl, nyilván azért közalapítvány, mert közügyet szolgál.
(14.50)
De ahhoz, hogy közügyet lehessen szolgálni, ahhoz közzé is kell tenni, és megfelelő határidőt kell biztosítani ahhoz, hogy a pályázók élni tudjanak ezzel a pályázati lehetőséggel. Több egyetemen pénteken még nem tudtak űrlapot biztosítani a diákoknak.
Ezért várom államtitkár úr válaszát, hogy hogyan kívánják korrigálni ezt az eljárást, amely a múlt héten valóban sérelmesen érintett több tízezer diákot, akik nem tudták beadni időben a pályázatot. Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem