CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az autópályadíjak alakulása immár sokakat érintő társadalmi, gazdasági kérdéssé vált. A már fizető pályaszakaszok külföldi összehasonlításban is kiemelkedően magas díjai, továbbá a bevezetendő, várhatóan magas díjak foglalkoztatják a tömegesen elszegényedő lakosságot, a környező települések pedig aggódnak a magas díjak következtében várható forgalomnövekedés miatt.
Kérdéseim:
Az M3-as autópályán hogyan volt lehetséges a korábban megkötött koncessziós szerződés módosítása újabb pályázat kiírása nélkül? Az állami hitelgarancia megadása ugyanis lényeges tartalmi elem, s koncessziós törvényünk szerint pályázati kiírás mellőzésével csak a szerződés időtartama módosítható. Így ugyanis a díjak véleményem szerint csökkenhettek volna.
Második kérdésem: az M1-es fizető szakaszán hogyan fog alakulni a koncessziós szerződés, ha a bíróság másodfokon is helyt ad a magas díjat támadó keresetnek? Ebben az esetben ugyanis véleményem szerint a díjaknak csökkenniük kell.
Harmadik kérdésem: a több államban bevált matricás megoldás a koncessziós szerződések miatt végképp kikerült-e a lehetséges megoldások közül? Ez ugyanis az autósok számára mindenképpen olcsóbb megoldást jelentene.
Ez a feltett három kérdés, úgy gondolom, a társadalom széles rétegeit érdekli, akkor is, ha az elszegényedés következtében vannak olyanok, akiket ez nem érint, azonban esetleg olyan településen laknak, ahol a forgalomnövekedés már az ő számukra is kellemetlenné válhat.
Ezért tisztelettel kérdezem miniszter urat - tudom, hogy a rendelkezésre álló két perc igen rövid lesz -, hogy mik a kilátások ezen a területen. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem