KAPRONCZI MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Zárószavazás előtti módosító indítványt adtam be, amelynek az indokolásai az abban felsorolt alkotmánysértések voltak, melyek megvalósulnak abban az esetben, ha a Néppárt politikai nyilatkozata a jelenlegi formájában megszavazásra kerül.
A Néppárt politikai nyilatkozatának az indokolása kimondja, hogy ezt a törekvést az Országgyűlésben képviselt valamennyi párt és független képviselő támogatja. Úgy gondolom, hogy nem helyes a független képviselők összességének a nevében nyilatkozni, hiszen a Néppárt, amikor ezt a politikai nyilatkozatát megtette, nem kérdezte meg a független képviselőket és az általa képviselt pártok, illetve a lakosság véleményét sem. Nyilvánvaló, hogy nem egyenlő most a NATO-ba való belépésnél a népszavazás közvélemény-kutatása, mintegy 60-40 százalékos arányban, többségben természetesen támogatják a mostani közvélemény-kutatások alapján a NATO-tagságot. Azonban úgy gondolom, a kisebbségi véleménynek is meg kell jelenni, és ha ez nem jelenik meg, akkor ez alkotmánysértő. Ezekre az alkotmánysértésekre hívtam én föl az alkotmányügyi bizottság figyelmét, amelyre úgy reagáltak, hogy egyáltalán, a képviselőknek az egyharmada sem támogatta, ezért indítványomat az Alkotmánybírósághoz fogom továbbítani. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem