FARKAS IMRE

Teljes szövegű keresés

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslat 2. §-ához szeretnék hozzászólni, ahol az elképzelés szerint a házikerti szőlő területét 1500 négyzetméterről 500 négyzetméterre kívánja csökkenteni a tervezet. Ezzel kapcsolatban Jauernik István képviselőtársammal két módosító javaslatot adtunk be, amelyekben módosítani kívánjuk ezt az elképzelést.
Az általános vitában már részletesen indokoltam, hogy miért van szükség ennek a területnek a felemelésére, ezért most csak néhány utalást tennék erre vonatkozóan. Megítélésünk szerint nagyon fontos az az elképzelés, hogy az EU-csatlakozás kapcsán célszerű növelni a szőlőterületet, de úgy gondoljuk, hogy ez más módon is elérhető, mint ahogy azt az előterjesztő szándékozza.
Azzal is egyetértünk, hogy előfordulhat az ilyen, 1500 négyzetméter alatti területen is, hogy a házikerti szőlőtulajdonos vagy -birtokos értékesíti a termékét, de úgy gondoljuk, hogy az értékesítéssel kapcsolatos korlátozások fennállnak a törvényben, ezért más módon is meg lehet akadályozni, illetve rá lehet bírni a házikerti szőlő birtokosát, hogy a hegyközség tagja legyen.
Úgy látjuk, hogy ez a területcsökkentés nem indokolt, népszerűtlen intézkedés lesz majd a házikerti szőlőbirtokosok részére, és sok munkát fog adni a hegyközségek számára is, és az ő népszerűtlenségüket is növelni fogja.
Azt gondoltuk, hogy több módosító javaslat lesz majd ebben a tárgyban, amik közül választani lehet, rajtunk kívül azonban csak Dióssy László képviselőtársunk adott be módosító javaslatot.
Az előterjesztő nem támogatta a módosító javaslatainkat, a bizottságok esetében a mezőgazdasági bizottság nem, a gazdasági bizottság azonban támogatja az ezer négyzetméterre vonatkozó elképzelésünket. Ezért kérem jelen lévő képviselőtársaimat és majd valamennyi országgyűlési képviselőt, hogy a szavazás alkalmával ezt a javaslatot szíveskedjenek támogatni. (Korózs Lajos tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem