DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A külügyi bizottság tagjaként, úgy érzem, erkölcsi kötelességem nagyon röviden méltatni azt, hogy ismét - most már nem először - e ciklus parlamentjének munkájában olyan napirendet tárgyalhatunk, amely egy alattomos eszköz betiltását szándékozza megvalósítani Magyarországon.
Azt hiszem, hogy e helyütt érdemes hangsúlyoznunk azt is: Magyarországon - mint ahogy tettük a vegyi fegyverek betiltásáról szóló nemzetközi egyezményhez való csatlakozással, vagy ahogy tettük azzal a sorozattal, amit Katona képviselőtársam az előbb említett - a taposóaknák esetében egyszerűen, szerényen, de nemzetközi téren is szeretnénk példát mutatni. Ezt különösen szeretném hangsúlyozni, mert bizony úgy van: ahogyan Magyarország esetében sem fogja csökkenteni biztonságunkat az, hogy az ilyen fegyverekről lemondunk, azt hiszem, mindez igaz nemzetközi téren is. Azt hiszem, ez a tett, amely nyilván be fog következni - a hozzászólások engem meggyőznek arról, hogy a magyar parlament e javaslatot is nagy-nagy többséggel ismét el fogja fogadni -, érdemes arra, hogy mások másutt, határainkon kívül felfigyeljenek rá, és kövessék a magyar parlament, kormány példáját.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem