DR. DARÓCZY ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. DARÓCZY ZOLTÁN
DR. DARÓCZY ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Bauer Tamás felszólalásának egy részével tökéletesen egyetértek, de úgy tudom, hogy az előterjesztő művelődési és közoktatási miniszter is egyetért, ugyanis az expozéban elhangzott, hogy az egy téves mondat, szerencsétlen mondat, tehát azok a bizonyos világnézettel kapcsolatos intézkedések a felvételnél s a többi. Tehát az már az expozéban is elhangzott, hogy hibásan van az előterjesztésben. Reméljük, hogy találunk egy megfelelő formulát, illetve szerintem el kell hagyni - azt hiszem, ez a legjobb megoldás.
Egy másik dologgal már kevésbé tudok egyetérteni, nevezetesen azzal, hogy mintha úgy vettem volna ki a szavaiból, hogy nem veszi jó néven azt, hogy az egyházi felsőoktatási intézményekben tanuló hittudománnyal foglalkozó hallgatók jogállása ugyanaz, mint... Szeretnék csak példát mondani. A magyar történelem tele van tudós emberekkel, akiknek a végzettsége "csak" hittudományi végzettség volt. Mondok neveket, csak hármat mondok a példa kedvéért: Ravasz László, Prohászka Ottokár, Goldziher Ignác. Hát nem tartozik a legmagasabb műveltségű magyar értelmiségiek körébe ez a három név? Én itt nem látok problémát.
A másik, hogy ha a falumra visszaemlékszem, a református lelkipásztor, a plébános, a tanító úr jelentette azt, ahova a szegény ember adott esetben úgy tudott tanácsért menni, hogy még szakmailag is jól el tudták igazítani az életben. Úgyhogy javaslom, hogy talán ezt a részét ne bántsuk ennek a törvénymódosításnak.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem